dimecres, 12 de novembre del 2008

UNA XERRADA MOTIVADORA

Avui a la Facultat de Blanquerna, hem tingut el privilegi d’assistir a una xerrada sobre la utilització de les TIC a l’escola,per part de la professora del CEIP Drassanes Anna Pérez. Ha començat mostrant les possibilitats i característiques educatives i col·laboratives dels blogs i la seva capacitat de crear xarxa. Després de donar una ullada al seu blog i a algunes extensions del mateix, ens ha esquematitzat la evolució històrica dels espais web des de els Web 1.0 de pàgines d’autors individuals amb l’únic objectiu de la consulta , fins els actuals web 2.0, on la capacitat de llegir i aportar augmenta el nivell col·laboratiu.

A partir d’aquí, hem vist tot un ventall d’eines web 2.0 molt útils per l’ús didàctic: blogger, Youtubbe, Google Maps, Picassa...etc, i algunes eines que ens busquen aquests tipus de recursos , com el buscador que trobem a http://www.blogger.com/www.go2web20.net/

Anna Pérez ha destacat molt el paper intercomunicatiu d’aquestes eines de comunicació entre els alumnes de diferents nivells, professors i inclús els pares. El fet que , per exemple, un alumne de 5º comenti una a activitat a un blog d’un alumne de 1º o 2º curs, és important i motivador tant pel petit com pel gran. Aquest aspecte l’ha definit la professora amb una frase que personalment m’ha agradat molt:

“...El blog a l’escola és una porta oberta al món; els pares entren a l’escola i valoren la feina dels nens i dels mestres...”

Personalment, he trobat la xerrada molt interessant . Com alumne de primer curs de magisteri, m’ajuda molt que els mateixos professionals que estan actualment a les escoles aplicant les noves tècniques, ens mostrin la seva tasca i els resultats que esdevenen a les escoles on treballen. Això ens apropa realment a la tasca real d’un mestre, i ens motiva per voler formar part d’aquest col·lectiu. De fet, la meva intenció en els estudis de magisteri es seguir l’ itinerari curricular de les noves tecnologies dintre de la especialitat de primària, i la conferència d’avui m’ha fer gaudir d’un sentiment de perspectiva de futur apassionant.

Particularment, hi ha dos descobertes que he fet arrel dels comentaris de Anna Pérez que voldria destacar:

-la eina de google Bloglines , que ens permet està informat dels moviments i notícies dels blogs que més ens interessin de manera global.

-la pàgina web “EXPERIÈNCIES EDUCATIVES AMB TIC PER A TREBALLAR A L'ESCOLA , creada per Anna Pérez, i que , juntament amb el seu blog, per mi és un referent del que vol dir ser un mestre de les TIC a l’escola actual.

Jordi Bermúdez Martos


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada