dilluns, 22 de març del 2010

DropBox, un espai virtual als teus ordinadors

DropBox va ser fundat al 2007 per Drew Houston y Arash Ferdowsi. És un servei t’emmagatzemen online que permet sincronitzar una carpeta del nostre ordenador amb la conta en DropBox. Es crea un sistema de còpia automàtic dels arxius que conté aquesta carpeta en els servidors de Amazon S3 (fins a 2 Gb), i ens permet accedir als nostres arxius des de qualsevol ordenador amb connexió a Internet.



Els arxius estan protegits dintre de la nostra conta, per la qual cosa ningú pot accedir a ells. Però una altra utilitat de Drop Box és la possibilitat de concedir permisos a algun usuari per accedir a determinats arxius.

La seva utilitat pot anar des de fer-lo servir com un sistema de còpies de seguretat online, fins a un disc extern que ens serveix de suport per tots els arxius importants.

D’aquesta manera, no farà falta transportar els arxius que hem de fer servir a diferents ordinadors amb el pen drive. A més, a diferència

del que passa amb aplicacions d’arxius compartits (com en el google docs), quan treballem amb els nostres arxius estem treballant en local, actualitzant-se els continguts a Internet en el moment que estiguis connectat, i a la resta d’ordinadors que treballin amb aquesta conta de Drop Box en el moment que es connectin a la xarxa. Es a dir, treballarem sobre els arxius actualitzats en temps real , eliminant la problemàtica de les versions actualitzades dels arxius que enviem diverses vegades per correu electrònic.

Dins les carpetes que es creen per defecte, la carpeta de públic ens aporta la utilitat de publicar automàticament a la xarxa qualsevol arxiu que hi posem . D’aquesta manera, fotografies, documents fulls de càlcul, etc, estaran disponibles per poder embedir-los a blogs o altres interfaces web. Per exemple, esdevé un gran avantatge el poder inserir arxius gra

ns de 70 o 80 Mb, per poder ser descarregats només copiant la URL al navegador.

Un altre gran avantatge és que si s’esborra alguna cosa que et feia falta, DropBox funciona com el Time Machine de Apple, i et permet recuperar documents esborrats i versions anteriors

Aquest servei està disponible per Windows, Macs i Linux, i a més la versió web està també optimitzada per a dispositius mòbils com el iPhone.

Finalment, hi ha diverses fórmules per augmentar la memòria disponible:

- Fins a 5 Gb, es poden aconseguir de manera gratuïta enviant invitacions a altres usuaris per que es donin d’alta a DropBox.

- Amb un cost de 99,9€/any, disposarem de 50 Gb .

Podeu trobar més informació a la pàgina de descarrega de DropBox


Aquests dos tutorials, poden ajudarte tant a registrar-te com a enviar invitacions a altres usuaris per ampliar la capacitat de la teva carpeta web:



Jordi Bermúdez Martos



1 comentari:

  1. Genial aplicació! Me la he descarregat i he estat provant amb ella i resulta molt senzilla de fer anar. Amb recursos com aquest l'excusa de "m'ho he descuidat" ja no serveix. Moltes gràcies!

    ResponElimina