dimarts, 27 d’abril del 2010

Artrage 2.5


L’artrage 2.5 és un editor de dibuix, creat per Ambient Design, que imita a la perfecció els diversos estils de pintura i paper i per tant, compleix la metàfora de l’ordinador com a caixa d’eines que vam veure l’any passat a l’assignatura de Noves Tecnologies Aplicades a l’Educació.

Aquest programa de dibuix permet escollir entre diversos tipus de textura de paper i pintar amb ceres i pintar a l'oli amb diversos tipus de pinzells o llapis (cera, bolígraf, llapis, etc). En general, imitar eines de pintura natural. Amb els pinzells també es pot barrejar colors i crear textures de caràcter visual.

Artrage 2.5 permet crear paletes de colors segons el gust del consumidor, tota mena d'efectes i donar-li diferents acabats al dibuix final a més de crear pintures digitals realistes i pintures metal•litzades i graduar-ne el nivell d’aspecte metàl•lic. Aquest programa també permet passar a una caricatura una foto, treballar amb capes i barrejar diferents tècniques i papers a més de suavitzar certs acabats, canviar la resolució de per exemple, 72 ppp a una de 300 ppp (més apropiada per a la impressió del document), exportar a formats típics com TIFF, JPEG i PNG i oferir-nos la possibilitat de crear arxius PSD garantir-ne així, la seva edició futura.

El programa és tan realista que permet barrejar pintures directament en el llenç o utilitzar una petita espàtula sobre el dibuix, a més, no es requereixen grans coneixements sobre art o sobre disseny per a realitzar una bona feina, ja que aquest programa ofereix algunes ajudes importants com és el calcat interactiu.

Actualment cal pagar per utilitzar-lo, però està disponible la versió gratuïta 2.5 Starter Edition de ArtRage (encara que amb aquesta versió hi ha alguns pinzells i algunes funcions desactivades).

En definitiva, com a avantatges respecte a altres programes destaca el notable rendiment, la rapidesa, la flexibilitat i versatilitat que aporten les diferents eines que ofereix i l’exportació del dibuix realitzat en altres formats com PSD.

Aquí us deixo un vídeo tutorial i una web on es veuen les aplicacions bàsiques d'aquest programa.



Entrada publicada per Laura al blog AEIblanquerna2010

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada