dilluns, 17 de maig del 2010

EyeOS


EyeOs (projecte iniciat el 2005) és un escriptori virtual multiplataforma, lliure i gratuit. Aquest programa està basat en l’estil de l’escriptori d’un sistema operatiu. Per defecte, ve un paquet bàsico d’aplicacions que inclou tota l’estructura d’un sistema operatiu i algunes aplicacions de tipo suite ofimàtica (processador de textos, calendari, gestor d’arxius, missatger, navegador, calculadora…)
EyeOs tracta d’un nou concepte d’amagatgematge virtual, que actualment es considera revolucionari al ser un servei clau per les web 2.0.
La diferència que podem trobar amb altres desktop, és que EyeOS i totes les seves aplicacions es poden iniciar des de un navegador web. Aquest no requereix la instal.lació de cap software adicional, nomès un navegador que pugui soportar AJAX, Java i Macromedia Flash (segons les aplicacions que desitgem utilitzar).
Des de que es va crear aquest projecte va ser tot un éxit, que ha estat creixent continumet amb diferents serveis, com per exemple eyeEdu, que és una suite especifica per escoles.
La seva disponibilitat en linia, ha fet que la gran aceptació i impuls cap a la seva utilitat per la gent. La gran seguratat i el fet de no tenir dependències també ha esta un gran fort.
Aquesta aplicació pot ser útil per a usuaris amb una frequencia elevada a viatjar, escoles (almacematge centralitzat i disponible), empreses… i en un futur podria ser utilitzat com a sustitució del disc dur.
EyeOS ha rebut diversos premis. A continuació podem veure alguns premis que li ha estat atorgats:
• 2007 - Guanyador de Softpedia Pick award.
• 2007 - Finalista en SourceForge's Community Choice Awards a la categoria de "Mejor proyecto".
• 2007 – Va guanyar el premio Yahoo! España Web Revelation a la categoria de tecnología.
• 2008 - Finalista en els premis CNET Webware 100 winner CNET, a la categoria "Browsing".
• 2008 - Finalista en els SourceForge's Community Choice Awards 08.
• 2009 – Projecte seleccionat el mes d’agost a SourceForge.
• 2010 - Goya al millor sistema operatiu.
EyeOS, disposa de un gran ventall de temes, i d’aquesta manera facilita el seu canvi, tant a nivell d’estètica com de botons. A més a més, cal esmentar la gran facilitar per poder introduir aquest temes tant pintorescos i variats en el programa.

Si cliqueu aquí us portarà directament a un tutorial de com fer servir EyeOS.
Si cliqueu aquí podreu accedir i fer-vos usuaris de l’EyeOS

Entrada publicada per Marta Hernandez Ariza al blog AEIblanquerna2010

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada