dilluns, 4 de juliol del 2011

Auto Gordian Knot (AutoGK). Conversió DVD a AVI


Sovint ens trobem amb un DVD que volem convertir en un arxiu de vídeo per tal de poder editar-lo i utilitzar-lo més fàcilment. Hi ha molts programes que ens permeten descomprimir el DVD en una carpeta de l'ordinador, com per exemple Decripter, però trobar un software que transformi el conjunt d'arxius VOB en un únic arxiu AVI (per exemple) d'un tamany òptim per la seva manipulació, ja no és tan fàcil. Acostuma a passar que en el procés de conversió, es dóna un desajustament entre l'audio i el vídeo...

Us faig una proposta molt senzilla i molt eficaç:

AutoGordian Knot fa ús de diversos programes com AviSnth, DGMPGDec, Virtual DubMod, VobSub, etc..., per tal de fer un backup de les películes o vídeos, passar DVD a un AVI (XviD) en pocs passos i d'una forma molt senzilla.

Primerament hem de descarregar la versió més recent des de la web de l'autor (www.autogk.me.uk) i l'instal.lem.
Per realitzar la conversió, els arxius del DVD han d'esta ja al disc dur; això ho podem aconseguir amb programes com Dvd Decrypter, DVD Shrink, DVD Fab Decrypter, AnyDVD, etc.

Quan tinguem els arxius del DVD (VOB y el IFO) al disc dur, podrem iniciar el procés amb el programa Auto Gordian Knot...


A la secció “Step 1: Select input and output file” dins l'opción “Input file:” escollim l'arxiu IFO principal del DVD (ejemple, será del tipus “VTS_01_0.IFO”)… la película principal, como és de suposar, es la de major duració.
Després, a “Output file” escollim on volem guardar el vídeo que farem i com l'anomenarem (Cal força espai al disc dur per realitzar la conversió).
Amb la combinació “Ctrl+F8″ podrem afegir un subtítol extern (en format SRT, SUB o SSA) en cas de no tenir el DVD, si ve amb subtítols amb el nostre idioma aquesta opció no serà necessària.

A la secció “Step 2: Select audio track and subtitle track” hem d'escollir la pista d'audio i subtítol que volem incloure a l'AVI.

A la sección “Step 3: Select output size” ens dóna l'opció de sel.leccionar la el tamany que volem que tingui el vídeo. Tenim tres opcions:

- “Predefined size”: tindrem diferents tamanys predefinits, com per exemple partir el vídeo en 2 CDs de 700 Mb si el vídeo és molt llarg o per conservar la qüalitat, etc...

- “Custom size (MB)” : escollim nosaltres el tamany que ens convingui.

- “Target quality (in percentage)” : escollim la qualitat de sortida.

A la sección “Step 4 (optional): advanced parameters” dins l'opción “Advanced Settings” tindrem la possibilitat d'escollir la compresió de l'Audio i Vídeo de sortida.

Pel Vídeo:
- “Output resolution settings”: tenim diferents opcions:

- si escollim “Auto width” (funcionament automàtic) l'AutoGK escollirà la resolució òptima en funció de les altres opcions que haguem escollit.

- si escollim “Minimum width” l'assenyalem la resolución mínima horizontal, de la qual no baixarà.

- si escollim “Fixed width” escollim nosaltres la resolució.

- si escollim “Maximum width” estem assenyalant la resolució horitzontal màxima, de la qual no pujarà.
- A “Codec” , podem escollir el que millor ens convingui, sempre i quan tinguem aquest còdec instal.lat (si no el tenim podem instal.lar-lo, per exemple, K-Lite). Segons molts, XviD és la millor opció (més compresió i millor qualitat), però per asssegurar-se la reproducció en aparells de reproducció DVD domèstics, és aconsellable fer servir DivX.

- A “Subtitle options”, hi ha les següents opcions:

- si marquem “Display only forced subtitles” se veuran només els títols forçats.
- si marquem “Use external subtitles” és per subtítols externs… no son necessaris si el vídeo inclou els subtítols que desitgem…
- A “Output format” , és millor deixar-ho en format AVI.

Per l'Audio:
- A “Output audio type” ens dóna l'opció de configurar-ho al nostre gust.

- A “Auto” es ho fa automàticament; l'AutoGK escollirà la qualidad òptima en funció de les altres opcions que haguem escollit.

- A “Original (AC3/DTS/MPA only)”, obtindrem la millor qualitat, generalment 5.1, etc.

- A “VBR MP3, kbps” és el MP3 de bitrate variable.
- A “CBR MP3, kbps” és el MP3 de bitrate constant.

Gràcies a “Ctrl+F9″ , tindrem moltes més opcions (“AutoGK´s Hidden Options“), si no sabem gaire del tema de conversió de vídeos i configuracions, és millor que no toquem aquesta opció.…

Ja podem iniciar la conversió fent clic a “Add Job” (afegint la tasca a “Job queue”). De la mateixa manera, podem afegir un altre projecte (vídeo o pel.lícula) i realitzar tots els passos anteriors per afegir-lo de nou a “Job queue”; d'aquesta manera, podrem realitzar la conversió de diversos projectes successivament de forma automàtica.

Quan ja tinguem tots els projectes preparats i afegits , fem clic a “Start” periniciar la conversió. “Log window” ens anirà mostrant com avança el procés, el qual pot durar varies hores en funció de la llargada del vídeo i de la potencia del PC.

Si marquem l'opció “Shutdown when done”, s'apaga la computadora quan acaba el procés.

Quan acaba el procés, el vídeo convertit estarà a la carpeta que hem indicat anteriorment, juntament amb arxius temporals que poden esborrar-se una vegada s'acabat la conversió.

Aquesta metodologia de conversió de DVD a AVI, també soporta altres formats:


- Input Files: AVI, DivX, DVB, DVD, IFO/BUP, MPG, VOB, XviD
- Output Files: AVI, DivX, XviD

Enllaços d'interès:
- Foro de Doom9 en Español
- Official AutoGK FAQ
- Official AutoGK homepage (pagina oficial del AutoGK)
- spanish.doom9.org/Autogk.htm

Jordi Bermúdez Martos

DESCARGAR, Download DESCARREGAR Auto Gordian Knot (AutoGK)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada