divendres, 27 de gener del 2012

Compartir Fotografies a Internet

És possible que en algun moment hàgim volgut pujar alguna imatge a Internet per penjar-la en un fòrum o en alguna xarxa social. Generalment no necessitem fer-ho ja que aquestes webs ens permeten pujar imatges, però no sempre és possible. Actualment existeixen diversos mètodes per pujar ràpidament una imatge a Internet i compartir-la.


Skitch



Skitch és una interessantíssima barreja de programa i servei online. Skitch és un petit programa que ens permet retocar, convertir i guardar imatges ràpidament i sense gaire esforç. A més, ofereix un mètode molt pràctic de fer captures de pantalla. (petit tutorial)


Creant un usuari en el seu web, aquest servei ens permet pujar i allotjar imatges molt fàcilment, per després incloure-les en blogs, fòrums, webs, etc. Després de diversos mesos en fase de proves gratuïtes, Skitch s'ha convertit en un programa que segueix sent gratuït en part i de pagament en una sèrie de funcions avançades. En qualsevol cas la versió gratuïta és totalment funcional. Això sí, la instal.lació del és totalment necessaria per poder pujar les imatges, sense ell no podrem fer-ho.


ImageShack



Image Shack és ràpid i indolor, sense noms d'usuari ni contrasenyes. Simplement entrem en el seu web, pugem una o diverses imatges i, una vegada pujades, la web ens dóna els enllaços per copmpartir-les. Existeix una aplicació d'escriptori que agilita molt el procés i ens fa guanyar en productivitat. Recomanat si no voleu complicar-vos la vida pujant i guardant imatges. La seva gratuïtat i immediatesa té com a inconvenient que, si no vam crear un usuari, després no podem revisitar les imatges en el seu web, encara que els enllaços segueixen funcionant.


Flickr



Una popular xarxa social enfocada a la fotografia. Flickr és una xarxa social abans que un lloc per allotjar imatges, per la qual cosa té moltes opcions socials i de classificació. Així i tot les opcions que ens dóna per compartir en Internet les nostres fotos la converteixen en una bona alternativa si volem tenir un lloc on allotjar aquests arxius i compartir-los en webs o fòrums.




Photobucket



Photobucket és una bona i popular alternativa en la qual, mitjançant àlbums, podem allotjar i compartir imatges fàcilment. És un dels clàssics, així que no hi ha temor de pèrdua d'imatges ni de problemes tècnics. Amb els anys ha anat evolucionant i ha passat a incorporar diferents opcions que ho apropen a una xarxa social més que a un servei d'allotjament d'imatges, però segueix sent un dels més utilitzats per a aquesta comesa i un dels més populars del món.




Álbumes web de Picasa



Qualsevol que posseeixi un compte de Google té a la seva disposició els àlbums web de Picasa. Independentment del programa Picasa, existeix la possibilitat de pujar imatges a aquest espai que podrem compartir enInternet o incrustar-les en webs, blogs i fòrums. Aquest servei està més enfocat, igual que Flickr, a les nostres fotografies personals,però pot ser utilitzat sense problemes per a aquesta comesa.





Ipernity



Ipernity és com un "Flickr millorat", i de fet moltes opcions són totalment idèntiques. Té l'afegit que no només podem allotjar fotos, ja quepodem pujar vídeos, sons o altres tipus de documents, permetent-nos pujar aquests arxius de diverses maneres: des del nostre sistema, imatges contingudes en una adreça web, etc. Permet pujades d'imatges en un arxiu ".zip" i amb el límit mensual de 200 MB .

També ens permet crear el nostre blog personal dins del sistema i fins i tot personalitzar el nostre propi espai, que disposarà de la seva pròpia URL personal amb els seus propis canals RSS i ATOM.

Podem crear àlbums, amb l'afegit de la geolocalització, editar-los, afegir un temps de llicència a cadascun dels nostres arxius. També podem personalitzar els permisos d'accessibilitat des de totalment privt fins a accés públic, permetre els qui poden afegir etiquetes i notes dins dels nostres arxius, i altres funcions a les quals estem acostumats a usar en Flickr, inclosa la possibilitat d'afegir els nostres continguts directament al nostre blog i la xarxa social associada.

Encara que en estat beta,per la qual cosa sempre podem trobar-nos errors.

Si els usuaris de la vella escola estaven descontents amb la decisió d'unificar els identificadors de Flickr amb els de Yahoo, aquí tenen una alternativa molt millorada.


SmugMug


SmugMug és un servei que et permet pujar totes les teves fotos a Internet per després compartir-les o mostrar-les als teus amics o familiars. Aquesta aplicació de pagament ofereix entre altres coses un emmagatzematge il·limitat, sense publicitat, spam, alt nivell de seguretat i moltes opcions per personalitzar la teva pàgina de continguts.Pel fet d'ésser de pagament no s'han deixat un sol detall per fer una versió de luxe per als usuaris d'iPhone o iPodTouch.






Zooomr


Zooomr, és el servei d'allotjament d'imatges competència directa de Flickr.
Zooomr t'ofereix fins a 4 Gb de transferència al mes (ample de banda), sense limitacions d'espai i una interfície en espanyol, tot Gratis amb un compte PRO.

L'únic requisit per obtenir un compte PRO, és publicar una foto en el teu blog. Aquesta altre dir que la foto ha d'estar allotjada en Zooomr. Així de senzill.

Després de publicada la imatge, et dirigeixes a aquesta pàgina i els envies l'adreça URL del post que té la imatge. Cinc segons després, ja tindràs el teu compte pro.






Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada